Een nieuw en veilig betonnen skatepark

Een nieuw en veilig betonnen skatepark voor de beginnende en de gevorderden skaters.

Er komt steeds meer aandacht voor het sporten in de openbare ruimte. Een groeiende beweging die zich hier op focust zijn de “urban sports”. Urban Sports is een verzamelnaam voor sport- en beweegactiviteiten waarbij je vaardigheden laat zien in een bebouwde omgeving. Urban Sports kunnen de verbindende factor zijn waaronder mensen kunnen sporten, bewegen, ontmoeten en recreëren. Voorbeelden hiervan zijn het fee-runnen/parcour, skateboarden, freestyle BMX’en, steppen, maar ook andere volkssporten zoals street football (bv. panna kooien) streetball (basketbal variant waarbij extremere vaardigheden/kunsten worden vertoond of het buiten sporten in de vorm van calisthenics of boot- camp is razend populair aan het worden. Streetball, freestyle BMX en skateboarden behoren tegenwoordig ook tot de olympische sport.

Om jong en oud een positieve start te bieden binnen de urban sports willen wij de aandacht vestigen op het skatepark. Binnen Veenendaal is al tientallen jaren een skatebaan gelegen, waaronder zelfs tweemaal verplaatst en nu hee het de laatste 15 jaar gelegen in een bosrijk hoekje in het stadspark. De keuzes die destijds gemaakt zijn hebben de skate-scene in Veenendaal al aanzienlijk doen groeien. Deze groei van de sport is nog steeds bezig. De skateboard sport is sinds kort ook toegevoegd als Olympisch onderdeel en dit draagt bij aan een positieve groei binnen de sport. Betreffende de duurzaamheid en veiligheid van het sportpark in Veenendaal kan er meer bereikt worden. Denk hierbij aan een betere indeling van het skatepark, een mogelijkheid voor regenwater om van het park af te stromen in plaats van grote plassen die op het skatepark blijven liggen en een materiaal wat onderhouden kan worden en bijdraagt aan een veiligere manier van vallen. Een modern en uitgedacht sportpark zal bij vele een interesse doen opwekken om de sport een kans te geven en zo kan deze urban sport zich blijven ontwikkelen binnen Veenendaal.

Lat: 52.0214834359152
Long: 5.56678895516457

1  reacties

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Caroline 11-11-20 om 17:28

Misschien ook een stukje overdekt. Nu gaan ze vaak naar het oude pand van de phar maar dat zal er ook niet lang meer staan. Skateboarden op een natte ondergrond kan niet. 

Cookie-instellingen